Termeni si conditii:

Progift.ro face eforturi in permanenta pentru a mentine informatiile cat mai acurate ci clare pe acest site Fotografiile produselor gravate:

 • au caracter informativ si pot contine inadvertente cum ar fi: nuanta culorii produselor din poze poate fi usor diferita decat cea reala, la fel dimensiunile sau modelele desenate pe produse.
 • Atentie: Produsele sunt cele din titlu. ( ex. intr-o poza pot aparea si accesorii ce nu fac parte din pachet)
  Gravura se face exclusiv prin impact, astfel nu se adauga culori, unele nuante de albastru, gri sau negru, regasite in pozele de produs, rezulta din reflectarea argintului  in mediul inconjurator.
 • Nu se trimit mostre inainte de a grava produsele dvs. Va putem asigura ca vom face tot ceea ce stim pentru ca rezultatul sa fie unul pe masura. De asemenea va rugam sa va uitati la recomandarile facute pe site la alegerea pozei pentru gravura.
 • In final, gravura foto va arata o holograma care se vede foarte clar din anumite unghiuri (precum in pozele noastre de produs) insa nu va arata ca o poza printata (nu exista gravura color realizata prin impact!)
 • In cele mai multe cazuri, persoana desemnata sa se ocupe de comanda dvs nu aleg sa graveze si fundalul din motive pur estetice. De asemenea, pozitionarea pozei (gauri stanga-dreapta sau sus-jos) reprezinta alegerea noastra. Daca va doriti in mod special sa gravam si fundalul sau sa gravam doar chipul, va rugam sa ne mentionati in casuta de “comentariu” din formularul de comanda.
 • Tehnicianul de gravura decide modul in care este pozitionata gravura, textul, marimea si fontul ales. Daca aveti cereri speciale cu privire la gravura dvs., va rugam sa ne mentionati detaliat ce va doriti in casuta de comentariu din formularul de comanda.
 • Vanzatorul isi declina raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server. Intr-o astfel de situatie de asa maniera vom anunta clientii care au comenzi in asteptare ca termenul de livrare se va amana pana cand problama se remediaza.
 • Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru produsele din argint sau argint placat cu aur achizitionate de pe progift.ro care se innegresc. Toate produsele din argint 925 sunt calitate Premium. Insa, in contact cu pielea, la 1% dintre persoane, argintul se innegreste. Este o reactie chimica care nu are nicio legatura cu proprietatile sau calitatea argintului. Daca stiti ca innegriti argintul, puteti preveni acest fenomen achizitionand o laveta speciala pentru curatarea argintului si curatand produsul cu ea zilnic. De asemenea, bijuteriile de argint care stationeaza fara a fi purtate se innegresc. Se precizeaza faptul ca placajul cu aur de 24K, se va duce in timp, dar gravura nu va fi afectata. Bijuteria ramane din argint 925.
 • Progift nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente ce pot avea loc cu utilizarea bijuteriilor de catre copii, prin urmare va recomandam ca bijuteriile sa fie purtate de copii strict sub supravegherea unui adult
 • ProGift a creat o gama variata de bijuterii special pentru copii, insa recomanda sa fie supravegheati in timpul purtarii acestora. SC Atelier Gegelina S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente ce pot avea loc. Fiecare client in parte este diferit si poate manifesta alergii la materialele folosite in confectionarea bijuteriilor ProGift, de aceea mai jos veti regasi cateva sfaturi cu privire la siguranta copilului in timpul purtarii bijuteriilor:
 • Desi argintul este un material pretios, hipoalergenic, unele persoane pot sesiza alergii minore la argint, aur sau la snurul din matase sintetica.

1      Definitii

SITE: Domeniul: www.progift.ro

Progift.ro – este denumirea comerciala a SC ATELIER GEGELINA SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in judetul Galati, localitatea Galati, str. Slanic, nr. 3 bloc 5B, Ap. 54 , avand numar de ordine in Registrul Comertului J17/1596/2019, cod unic de inregistrare fiscala 41599080, capital social 200 lei.
Vanzator – progift.ro.
Cumparator – persoana fizica/ persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda pe site-ul progift.ro.
Client – persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre progift.ro (electronic, telefonic etc.).
Site – domeniul www.progift.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site.
Bunuri – orice produs, inclusiv documentele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract la Distanta – conform definitiei cuprinse in O.G.34/2014, art. 2 pct. 7, contractul la distanta este încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul; este COMANDA realizata pe site-ul www.progift.ro si confirmata de catre Atelier Gegelina SRL verbal (telefonic) sau electronic (email), fara a necesita o confirmare de primire din partea cumparatorului. Comanda neconfirmata de catre PROGIFT SRL nu are valoarea unui Contract. 


Continut
• toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
• informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
• date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
Document – prezentele “Termene si Conditii”.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun de catre progift.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrareComandarea oricarui produs si/sau serviciu de pe SITE implica acceptarea prezentului DOCUMENT. Fiecare CLIENT isi da acordul prin bifarea casutei “Sunt de acord cu ‘Termenii si Conditiile” inainte de confirmarea efectiva a comenzii. Tranzactiile sunt conforme cu conditiile stipulate de art 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi (prin click pe butonul „Plaseaza comanda”), are statut de semnatura electronica, in sensul art.4 pct.3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avind aceeasi valoare cu o semnatura olografa. 

Prezentul DOCUMENT are rol de contract intre PROGIFT si CLIENT si se aplica tuturor comenzilor realizate prin intermediul SITE-ului. Clientul se obliga sa ia la cunostinta prezentele “Termeni si conditii” inainte de a realiza o COMANDA. 

2       General

2.1. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul notificarii de expediere a comenzii.

2.2. Atunci cand se inregistreaza o comanda, Cumparatorul este de acord cu modalitatea de comunicare (telefonic – SMS, apel telefonic, whatsapp sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.3. In cazul in care se inregistreaza o problema cu stocul, Vanzatorul se obliga sa anunte telefonic Cumparatorul si eventual sa modifice cantitatea sau, dupa caz, sa returneze suma achitata.

2.4. Dupa efectuarea unei comenzi, Cumparatorul o sa primeasca o notificare, ca o dovada a functionarii corecte a site-ului. Aceasta notificare se va face prin e-mail/mesaj text

2.5. Informatiile puse la dispozitie pe site si documentul de expeditie a comenzii vor sta la baza contractului. In completarea acestuia fiind factura fiscala primita pe e-mail, certificatul de calitate si conformitate emise de Vanzator pentru bunurile achizitionate.

3       POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Toate tarifele de pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.
3.2. Accesul in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Daca un Cumparator prezinta un comportament ce ar putea periclita in orice fel site-ul Progift.ro, vanzatorul poate restrictiona efectuarea plasarii unei comenzi sau a unei modalitati de plata.
3.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza direct la telefon/whatsapp sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.4. In cazul  in care se plateste online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator ( ex. comisioane conversie valutara ).

4       SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii (ex. livrarea comenzii), cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul are obligatia de a respecta obligatiile contractuale fata de Cumparator)

5      Continut

5.1. Tot continutul, incluzand, dar nelimitandu-se la imagini statice/ dinamice, stilizate, logo-uri, grafica, simboluri comerciale, texte si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea intelectuala a PROGIFT

Continutul este protejat conform drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Design-ul site-ului este proprietatea SC Atelier Gegelina SRL, protejata de Legea dreptului de autor si a proprietatii intelectuale. 

5.2. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile DOCUMENTULUI.

5.3. Nici un continut transmis catre Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau al angajatului Vanzatorului care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.4. Este interzisa orice fel de utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin Contract sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

5.5. In cazul onorarii comenzilor, Cumparatorul garanteaza ca imaginile sunt conforme cu legile, nu violeaza drepturile de proprietate intelectuala si nu au un continut ilicit, nu prezinta incitare la ura, violenta, etc.

5.6 Cumparatoul este exclusiv responsabil pentru fisierele/imaginile incarcate pe site. In acest sens Cumparatorul garanteaza ca orice fisier (imagini, text, etc.) incarcat pe SITE este proprietatea acestuia sau este imputernicit sa le foloseasca si dispune de toate drepturile de autor pentru a solicita realizarea comenzii, are toate permisiunile necesare conform certintelor legale sa distribuie, sa transfere sau sa stocheze respectivele fisiere/imagini pe SITE sau sa le faca disponibile in orice fel in cadrul folosirii SITE-ului sau plasarii de Comenezi. Cumparatorul garanteaza ca imaginile sunt conforme cu legile, nu violeaza drepturile de proprietate intelectuala si nu au un continut ilicit, nu prezinta incitare la ura, violenta, etc.

6       COMANDA

6.1. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa foloseasca imaginea produsului personalizat in scopul prezentarii produsului. In cazul in care Cumparatorul nu doreste ca produsul cumparat cu elementele personale sa apara pe site sau in materialele promotionale, poate mentiona acest lucru pe pagina de Check Out, la finalizarea comenzii.

6.2. Prin finalizarea comenzii Cumparatorul este responsabil ce inofrmatiile necesare pentru achizitie sunt adevarate, corecte si complete in momentul plasarii comenzii.

6.3. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul este de acord sa fie contactat prin orice mijloc agreat ( e-mail, telefon) de catre Vanzator in momentul in care situatia o cere.

6.4. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunțe la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare, cu exceptia produselor care au fost personalizate cu caracteristicile solicitate de Client/Cumparator. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat.
– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

6.5. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.5.1. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de progift.ro, in cazul platii online;
6.5.3. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.6. Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site adaugand produsele dorite in cos urmand sa finalizeze comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres (ramburs/plata online cu cardul) . Un produs adaugat in cos neurmat de finalizarea comenzii nu asigura acel produs ca fiind „rezervat”. Astfel, vanzatorul isi rezerva dreptul de a declina o comanda in maxim 24h, exceptie facand cazul cand comanda a fost plasata vineri – anularea comenzii facandu-se in prima zi lucratoare.

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. 

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.7.1. pentru comenzile achitate cu card online -prin restituire in contul din care a fost efectuata plata*;
6.7.2. pentru comenzile achitate ramburs – prin virament bancar;

*Viramentele vor fi realizate in lei, in conturi bancare deschise pe teritoriul Romaniei.

6.9. In situatia in care Vanzatorul nu poate onora o comanda iar aceasta a fost deja achitata, acesta se obliga sa ii returneze Cumparatorului in termen de maxim 5 zile ( calendaristice ) de la momentul in care a luat la cunostinta acest lucru, contravaloarea comenzii.

6.10. Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutati, ne puteti trimite un email la  contact@progift.ro. 

7        BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETUR

Conform legii, produsele personalizate nu se pot returna. Bunurile confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar, conform O.U.G. 34/2014: art 16. aliniatul c) “furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;”

Produsele nepersonalizate se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, prin posta sau curierat rapid, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de returnare a produsului.

8       CONFIDENTIALITATE

8.1. Progift.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului progift.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a progift.ro, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai progift.ro: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care progift.ro poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si/sau a serviciilor etc.

8.5. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI – Informatii privind prezenta cookie-urilor pe un site

Site-ul www.progift.ro utilizeaza cookie-uri. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea „cookie”-urilor utilizate de site-ul www.progift.ro. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, iar ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la: comenzi@progift.ro .

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza, iar pentru informatii suplimentare despre prezenta cookie-urilor pe site accesati pagina dedicata: “Politica de cookies”.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, progift.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

Scopul colectarii datelor este: de a informa Clientul/ Cumparatorul cu privire la situatia contului sau, informarea acestora privind evolutia si starea comenzii, activitatii comerciale, de promovare a bunurilor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/ Cumparatorului.

Prelucrarea datelor se face intern de catre angajatii progift.ro. La aceste date au acces firmele de curierat, procesatorii de plati si agentia de publicitate cu care compania colaboreaza, in baza unui contract de confidentialitate.

Cookie-urile folosite de progift.ro (proprii sau de la terti) sunt: Google Analytics, Facebook, Remarketing, Trusted, Google Ads.

Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a progift.ro si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre progift.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre progift.ro, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

– Cookie-uri de performanta a site-ului

– Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

– Cookie-uri pentru geotargetting

– Cookie-uri de inregistrare

– Cookie-uri pentru publicitate

– Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de pe progift.ro se clasifica in urmatoarele categorii:

Cookie-uri necesare:

Cookie-urile necesare ajuta la a face un site utilizabil prin activarea functiilor de baza, precum navigarea in pagina si accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate functiona corespunzator fara aceste cookie-uri. Exemple cookies setate:

Consimtamant afisare cookies – Stocheaza consimtamantul utilizatorului pentru utilizarea cookies pe domeniul curent;

Cosul de cumparaturi – Se foloseste pentru stocarea sau afisarea produselor adaugate in cosul de cumparaturi;

Ascundere mesaje – Este utilizat pentru ascunderea unor mesaje cum ar fi: teaser/pop-up abonare newsletter, mesaje legate de intarzieri ale livrarii produselor, mesaje de marketing cum ar fi vouchere de reducere, online chat etc.

Cookie-uri preferinte

Cookie-urile de preferinta permit unui site sa isi aminteasca informatii care se modifica dupa modul in care se comporta sau arata site-ul, precum limba dvs. preferata sau regiunea in care va aflati.

Cookies setate de progift.ro:

Ordonare produse – Se foloseste pentru stocarea sau modificarea ordonarii produselor din categorii;

Afisare listing – Se foloseste pentru stocarea sau modificarea tipului de afisare al produselor ales in categorii, de exemplu: format lista, format tabel;

Numar produse per pagina – Se foloseste pentru stocarea sau modificarea numarului de produse afisate pe pagina;

Cookie-uri statistici

Cookie-urile de statistica ii ajuta pe proprietarii unui site sa inteleaga modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-urile prin colectarea si raportarea informatiilor in mod anonim.

Cookies captate de progift.ro:

Referral (ref) – Se foloseste pentru stocarea mediului de promovare din care utilizatorul a accesat acest website;

Analytics – Se foloseste pentru a masura traficul generat pe website si pentru a intelege cum interactioneaza utilizatorii cu website-ul. Adresele IP sunt captate in Google Analytics pentru a genera statistici, dar progift.ro sau tertii nu au acces la acestea. Acestea fiind folosite doar in scop statistic;

Experimente – Se foloseste pentru afisarea unui alt tip de continut in website pentru imbunatatirea experientei utilizatorului;

Cookie-uri marketing

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul. Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali, asadar ele sunt mai valoroase pentru agentiile de publicitate si partile terte care se ocupa de publicitate. Cookies captate de progift.ro:

Remarketing Facebook;

Remarketing Google Ads;

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor pot face unele site-uri imposibil de folosit.

Informatiile obtinute de cookie-uri sunt pastrate in conditii de siguranta ridicata de web-server, respectiv serverul care gazduieste site-ul nostru si stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe progift.ro, exemplu: ordinea produselor, pastrarea unui user-ului logat in contul de utilizator, pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

Va asiguram ca web-serverul nostru trebuie sa se conformeze unor cerinte de securitate ridicata in ceea ce priveste informatiile colectate prin cookie-uri, fiind obligat sa respecte cu strictete obligatiile impuse de legea aplicabila.

Dezactivarea sau refuzarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online, ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Cumparatorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre progift.ro atat afiliatilor sai, precum si altei/ altor entitati din tara sau strainatate.

Prin citirea documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: str. Slanic, Bloc 5B, Ap 54, Galati, va puteti exercita dreptul:

– la informare;

– dreptul de acces la date;

– dreptul de interventie asupra datelor. Orice Client/Cumparator are dreptul de a obtine de la operator, in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

– dreptul de opozitie. Orice Client/Cumparator are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari;

– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate;

– dreptul de retragere a consimtamantului;

– dreptul de a se adresa justitiei;

– dreptul la portabilitatea datelor;

– dreptul de a depune o plangere la autoritatea nationala de protectie a datelor personale.

Progift.ro poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament/ contract de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/ bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre, asiguratori.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. 

Linkuri utile

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea „ajutor” a browser-ului pentru mai multe detalii.

– Cookie settings in Internet Explorer
– Cookie settings in Firefox
– Cookie settings in Chrome
– Cookie settings in Safari

9        PUBLICITATE

9.1. Newsletterele progift.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de progift.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
9.2. In momentul in care, Clientul plaseaza o comanda pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere.
Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:
9.2.1. prin contactarea progift.ro in acest sens.
9.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.
9.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

10   FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile bunurilor afisate in cadrul site-ului www.progift.ro includ TVA conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Prin trimiterea comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format fizic o data cu primirea bunului comandat sau electronic, pe adresa de email comunicata in formularul de comanda. Factura se poate descarca, in format electronic, din contul de utilizator, daca acesta a optat pentru crearea unui cont. Daca Cumparatorul nu detine o adresa de email valida, este rugat sa contacteze echipa progift.ro pentru trimiterea documentului in format fizic, costurile expedierii facturii fiind suportate de Cumparator.

10.4 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile progift.ro si nici nu vor fi stocate de catre  progift.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este EuPlatesc, un serviciu al EuroPayment Services s.r.l., societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania.

11    Calitate si garantii

11.1. Fiecare produs comercializat beneficiaza de termenul de garantie in conformitate cu legislatia romana in vigoare si in conditiile mentionate de aceasta, garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003. In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Client  poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia conform articolelor prezentului DOCUMENT. 

Avand in vedere natura produselor de cadouri personalizate, PROGIFT nu poate acorda garantie pentru folosirea acestora de catre clienti mai mult decat cea mentionata de lege. 

Anumite produse pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat daca este cazul in capitolul cu detaliile produsului la momentul vanzarii sale exclusive pe SITE. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si componentelor acestora mentionate de catre producatori si furnizori si nici un CLIENT nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea existenta. Acest lucru inseamna ca garantia produselor oferita de catre PROGIFT este cea oferita de catre furnizorii PROGIFT, care este de 30 de zile de la data livrarii, in cazul in care nu este mentionat alt termen de garantie in pagina de descriere a produsului. 

La solicitarea garantiei este necesara trimiterea de catre CLIENT a produselor cu defectiuni impreuna cu accesoriile si documentele insotitoare aferente. In cazul in care produsele ajung neinsotite de acestea, produsele pot fi returnate expeditorului fara a i se solutiona garantia. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, taieri, produsele utilizate in conditii neadecvate (expunerea in mediu parfumat sau in alte conditii improprii, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta), expunerea la lichide sau alte substante, contactul cu substante chimice.

11.2.   Progift.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe SITE. In cazul in care PROGIFT nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa CLIENTUL despre acest lucru, la data la care PROGIFT ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre PROGIFT in termen de maximum 30 zile de la lansarea comenzii, cu exceptia cazului in care partile convin altfel. 

12   Garantii specifice

12.1. Aceasta clauza se aplica exclusive bijuteriilor comercializate pe SITE.

Declaratie de conformitate: Prin prezenta garantam si certificam autenticitatea produselor achizitionate de la SC ATELIER GEGELINA SRL, autorizata de ANPC conform OG190/2000, sa efectueze operatiuni de metale pretioase, avand Autorizatia Nr. 11006/03.02.2020. Bijuteriile comercializate sunt din argint 925, argint 925 rodiat, argint 925 placat cu aur galben de 24K sau argint placat cu aur roz de 18K, si au o garantie de 90 zile. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul, in conditiile OG21/1992 revizuita si cu Legea nr. 449/2003, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza deteriorarii si nu utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator. Conform OUG nr 34/2014, produsele fara gravura se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Costurile de transport vor fi suportate de comerciant, prin curier rapid. In cazul produselor cu gravura, acestea nu se pot returna, decat in cazul unui defect de material sau de manopera. Daca nu se va putea inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului in cel mult 30 zile calendaristice de la data returnarii, iar suma inapoiata va include si costurile initiale de transport.

13   LIVRAREA BUNURILOR

12.1. Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator. Livrarea se face in 48 h cu rezerva ca exista posibilitatea ca din motive independente de noi, livrarea sa depaseasca 48h.
12.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

14   TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

15   RASPUNDERE

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
14.2. Prin plasarea comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data plasarii comenzii.
14.3. Termenii si conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre progift.ro, acestia fiind opozabili Clientilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii.

16    FORTA MAJORA

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
15.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

17   LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre progift.ro si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Galati.